Довжина тіла самця може досягати близько 330 см, левиця, як правило, трохи менше — 270 див. Вага білого лева варіюється від 190 до 310 кг. Львів від самок відрізняє величезна грива з густою і довгою шерстю, яка починає рости на голові, з боків морди і плавно переходить в плечовий відділ. Пишність гриви надає царя звірів величний і могутній зовнішній вигляд, вона здатна як залучати самок, так і залякувати самців-суперників.

Науково доведено, що ці тварини не є альбіносами. Зустрічаються білі леви як з небесно-блакитними, так і з золотим відливом очима. Відсутність пігментації в кольорі шкіри і шерсті говорить про нестачу спеціального гена.

Вченими передбачається, що приблизно 20 тис. років тому білі леви Африки мешкали серед безкраїх просторів снігу і льоду. І саме тому у них є білосніжний колір, який служив відмінним маскуванням під час полювання. В результаті зміни кліматичних умов на планеті, білі леви стали мешканцями степів і саван у жарких країнах.

Через світлого забарвлення, лев стає досить вразливим твариною, яка під час полювання не може достатньо сховатися щоб добути собі необхідну кількість їжі.

І для браконьєрів світла шкура тварини є найціннішим трофеєм. Левенятам з таким «незвичних» для природи кольором, дуже важко сховатися в траві і в результаті вони можуть стати здобиччю інших звірів.

Найбільшу кількість білих львів знаходиться на заході ПАР в гігантському Заповіднику Самбона. Для них, та інших видів рідкісних тварин, створені максимально наближені до природних умов існування у дикій природі.

Дивіться також:  Плямистий олень. Спосіб життя і середовище проживання плямистого оленя
Back to Top