Чорно біла сова, завдяки йому, залишається непоміченою. На лапах птахи теж є густе оперення, що доповнює її маскувальний костюм і не дає замерзнути. У голови полярної сови кругла форма.

Її очі яскраво-жовтого забарвлення з великими і пухнастими віями. Варто звернути увагу на погляд цієї птиці. Вона завжди примружує очі. Складається таке враження, що сова прицілюється.

Вуха птиці таких маленьких розмірів, що практично не помітні на її круглій голові. Дзьоб теж не кидається в очі, він чорного кольору і майже весь прихований в оперенні полярної сови. На лапах видно чорні кігті.

Що стосується відмінності самок від самців, то перші зазвичай темніші за кольором. Маленькі пташенята спочатку покриваються білим оперенням, потім він набуває коричневі відтінки, які з часом стають біло чорними.

У молодих особин полярної сови в забарвленні переважає більше строкатості. Линька у птахів відбувається у липні та листопаді. Після листопадової линьки сова переодягається в зимову шубку, у якій прекрасні теплоізоляційні властивості.

Біла сова на фото – це уособлення небувалої краси і величі. Не можна без захоплення дивитися на це прекрасне створіння. У птиці притягує все, починаючи від багатої білої шубки і закінчуючи притягає бурштиновим поглядом.

Характер і спосіб життя білої сови

Зона поширення полярної сови – вся територія тундри. У зимовий час року з метою пошуку їжі біла сова живе в лісотундрі і степах. В лісових масивах полярна сова зустрічається рідко. Для зимівлі птах вибирає відкриту місцевість, в рідкісних випадках може залетіти в населені пункти.

Дивіться також:  Папуга ара. Спосіб життя і середовище проживання папуги ара
Back to Top