Загроза життю куріпки настає в періоди, коли, популяція лемінгів, що є основним харчуванням хижаків, зменшується. Песці і білі сови починають активну полювання на пернатих.

При настанні весни можна почути куріпку з різким і дзвінких звуків і лопотінням крил, виданих самцями. Це він сповіщає про настання шлюбного періоду.

Самець в цей час дуже агресивний і може кинутися в атаку на іншого самця, який ступив на його територію. Змінюється і поведінка самки. Якщо раніше самці її абсолютно не цікавили, то зараз вона починає шукати собі підходящого самця, з яким вона створює постійну пару, і дотримуються місця гніздування. В інший час птах веде себе досить тихо, щоб не стати здобиччю хижака. Восени у них утворюються великі жирові запаси, які вони використовують взимку.

Харчування білої куріпки

Чим харчується біла куріпка? Вона, як і багато представників птахів, живиться рослинною їжею. Різних комах вони вживають тільки в перших днях життя. Так як літає птах вкрай рідко, то основну їжу збирає з землі.

Влітку вони харчуються насінням, ягодами, квітами, рослинами. Дуже рідко вони ласують і тваринною їжею. А в зимовий раціон входять бруньки, пагони рослин, який вони, підбираючи з землі, відкушують невеликими шматочками і проковтують з поживними на них зав’язі.

Всі ці продукти низькокалорійні, тому птах заковтує їх у великій кількості, завантажуючи їх у величезний зоб. Щоб відшукати ягоди і насіння взимку, вони роблять ями в снігу, які можуть служити захистом від хижаків.

Розмноження та тривалість життя білої куріпки

Дивіться також:  Тупик птах. Спосіб життя і середовище проживання птиці тупик
Back to Top