Прекрасний зір та уміння літати у повітряному просторі дозволяє балабана помічати жертву з великої висоти.

Крім того шанс на удачу збільшується умінням полювати на поверхні землі і ловити птахів безпосередньо в повітрі.

Балобаны є моногамними птахами і володіють досить великим мисливським ділянкою, приблизно 20 км.

Вони ніколи не добувають їжу поблизу гнізда і відлітають подалі. Ці фактором користуються пернаті подрібніше і слабший.

Вони оселяться поруч з житлом сокола, ніж захищають свій будинок від самого хижака та інших недоброзичливців, які не наблизяться до балабана. Вдень рароги відпочивають, полюють вранці і вечорами.

Розмноження та тривалість життя балабана

Як тільки пара хижаків знаходить житло, відбувається спарювання. У квітні самка балабана відкладає до 5 яєць жовтого або коричневого відтінків, овальної і загостреної форми. Вони своїм зовнішнім виглядом нагадують яйця кречета.

На яйцях переважно сидить самка. Однак, вранці і ввечері самець її замінює. В інший час майбутній тато всіляко захищає і захищає самку.

Через місяць на світ з’являються пташенята балабана. А ще через місяць малюки оперяються і поступово стають схожими на дорослих птахів.

У липні-серпні маленькі соколи вилітають з житла на маленькі відстані і навчаються самостійно добувати їжу. До розмноженню балобаны готові у віці одного року.

У дикій природі ці хижаки можуть прожити до 20 років. Однак відомі випадки, коли вони досягали віку 25-30 років.

Дивіться також:  Пінгвін аделі. Спосіб життя і середовище проживання пінгвіна аделі
Back to Top