Часто трапляється, що цей нелегкий шлях по тривалості становить до 100 км. А тваринам проходиться долати численні перешкоди, перепливаючи бурхливі гірські річки.

Вони чудово плавають. У період холодів маралам не залишається нічого іншого, як тільки задовольнятися жолудями і листям, іноді хвоєю, або харчуватися лишайниками.

В такий період їх організм надзвичайно потребу в мінеральних речовинах. Для заповнення цієї потреби тварини жують землю, лижуть сіль в солонцях і жадібно п’ють гірську мінеральну воду з джерел.

З приходом весни проблеми з харчуванням зникають самі собою. В таку пору року гірські ліси і степи покриваються молодий високою соковитою травою. А серед рослин, даруемых щедрою природою, з’являється безліч лікарських, наприклад, червоний і золотий корінь, левзея, здатні зцілити будь-які недуги. Трохи пізніше з’являються гриби, ягоди, горіхи, що робить раціон маралів різноманітним і поживним.

Розмноження та тривалість життя

Марал відноситься до такого типу живих істот, які дозрівають, щоб мати потомство, досить пізно. Здатність до спарювання вони отримують у віці трохи більше року, але самки народжують оленят тільки після досягнення ними трьох років. Чоловічі особини ж знаходять здатність до повноцінного запліднення лише до п’яти років.

Поза періодом розмноження, самці віддають перевагу бродити серед гір на самоті. Їх подруги і молодняк проводять своє життя, об’єднуючись в невеликі зграї, які включають в себе від 3 до 6 членів, а головною в групі це завжди буває досвідчена самка.

Дивіться також:  Горностай тварина. Опис, особливості та середовище горностая
Back to Top